Skip to main content

I denna vecka har vi dragit igång morotsskörden, och våra första svenska morötter är snart redo att hitta ut i butikerna. De allra tidigaste kommer från våra fält strax utanför Höganäs där det milda kustklimatet och den bördiga jorden skapar optimala förutsättningar för smakrika, hållbara rotfrukter.

Genom ett lokalt och omsorgsfullt odlingsarbete, i kombination med lång erfarenhet, kan Steglinge erbjuda morötter för olika behov under hela säsongen – från färska knippen direkt från fältet till tvättade och packade varianter anpassade för både hushåll och storkök. På Steglinge tvättar, skalar och vidareförädlar vi även morötterna för olika behov i vår ambition att göra närodlade och hållbara grönsaker tillgängliga för fler.

Morötter är en stapelvara i många svenska hem – och det med god anledning. De är fulla av fibrer, vitaminer och näring, samtidigt som de är otroligt mångsidiga: perfekt att riva ner i en sallad, rosta i ugn, koka till soppa eller pressa till juice. Våra morötter är odlade för att smaka bra, hålla länge och passa till olika rätter och behov. Med Steglinges alla olika avdelningar maximerar vi varje enskild skörd, håller transporterna till ett minimum och hittar användningsområden för alla varianter av råvaran oavsett storlek eller kvalite. Lokalt, hållbart och mycket gott

Har du frågor, vill veta mer om våra produkter eller är nyfiken på samarbete? Hör gärna av dig – vi finns här.